Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní soustředění Kost - 27.-30.10/2011

31. 10. 2011

     V čase podzimních školních prázdnin jsme byli s našimi dětmi na soustředění u hradu Kost, v Českém ráji. Na soustředění odjela menší skupinka 15 dětí, většinou nováčků, ale byli s námi i "služebně" starší a zkušenější děti. Sešla se naprosto pohodová a skvělá parta kluků a holek. Děti se společně bavily, tančily a cvičily. Všichni šli do všeho naprosto "naplno" a náročný program zvládali obdivuhodně.

p1040866.jpg  
   Bydleli jsme opět v hotelu Helikar, přímo pod hradem. Hotel má vlastní taneční sál.










    

     Letos vedli taneční tréninky 2 taneční mistři. Latinsko-americké a standartní tance vyučoval pan Václav Dudkovec a tréninky street-dance a hip-hopu vedl lektor tance z R.A.K. Honza Kravec. Oba mistři udělali s dětmi obrovský kus práce. Většina dětí se nijak tanci dříve nevěnovala, ale pak odjížděly ze soustředění s tím, že můžou se svými sestavičkami okamžitě vystupovat na jevištních prknech a předvést, co se naučily.

p1040890.jpg   

Náplní a tématem soustředění byl tedy hlavně tanec, rytmus. Děti absolvovaly každý den jeden dvouhodinový blok latiny a jeden blok street dance. Tréninkový program doplňovala každý den ráno běhací rozcvička v okolní přírodě a hodinový blok posilování a strečinku. 

Koukněte se, co se děti naučily... malá video ukázka zde.
   


  Vždy po obědě jsme vyrazili na nějakou vycházku. Byli jsme se podívat na nedaleké skalní světničky zvané Barušky, kde jsme si zahráli naprosto úžasně na "schovku"... V pátek jsme navštívili hrad Kost, kterým nás provedla úžasná paní průvodkyně, kterou jsme měli jenom pro sebe. Povídala dětem o hradu, podívali jsme se do mučírny, do černé kuchyně, "šeptali" jsme u vchodu do hradní kaple, také jsme mohli sami odemknout hradní bránu.
p1040948.jpg
     V sobotu jsme šli na procházku údolím Plakánek, až k mlýnu Doroty Máchalové - kde se natáčela pohádka S čerty nejsou žerty. Také jsme se cestou mohli pozdravit s panem Josefem Dvořákem, který má v údolí svoji chalupu a zrovna byl na zahradě. Byl na děti milý.
     Všechno doplňoval Ota svým vyprávěním o fungování mlýnů, o tom v jakých pohádkách hrál Josef Dvořák apod.



     V neděli po obědě pro nás přijel náš autobus. Cestou domů jsme se ještě zastavili na hradě Trosky, který jsme si prohlédli.
     
     Celý pobyt nás provázelo podzimní barevné počasí. Bylo na toto období i poměrně teplo a příjemně, užili jsme i podzimní sluníčko.
     Děkuji dětem za to jak byly skvělé, děkuji našim lektorům za úžasný přístup k dětem a za ten kus práce, také díky za pěkné počasí a bezva průběh akce. Užily si děti, ale nakonec i my trenéři z SKK a ostatní dospěláci, na což se můžete kouknout na fotkách ve fotoalbu a na filmu, až ho zpracujeme.

Šárka