Jdi na obsah Jdi na menu
 


Outdoor den Doksy 2012

30. 9. 2012

       Již 2. ročník Outdoor dne - pořádaného pro děti z SKK, ale i pro ostatní děti a veřejnost.
Akci jsme připravili na den 28.9.2012, ve spolupráci s Asociací sport pro všechny, s kladenským Sambarem, za podpory obce Doksy a Klubu vojenské historie Doksy. 
     Letošního ročníku se zúčastnilo 67 dětí, na organizaci, přípravách a zajištění stanovišť se podílelo na 30 obětavých dospělých a dobrovolníků. Tímto všem moc děkujeme za pomoc.

     Letos jsme akci nepojali jako klasický orientační závod, ale spíš jako volný den, kdy skupinky dětí absolvovaly všechny stanoviště bez časového tlaku a měly tak více času si disciplíny užít.
     Využili jsme zase vynikající terén v okolí obce Doksy u Kladna. Na stanovištích v okolí fotbalového hřiště děti absolvovaly 7 stanovišť s lidskou kontrolou, jedno samoobslužné stanoviště v rokli a navíc měly v okolí schováno 6 skrytých schránek s poklady.

p1070419.jpg

  

 Děti tak v průběhu dne absolvovaly stanoviště se ZDRAVOVĚDOU, kde se procvičily v základních znalostech a dovednostech poskytnutí první pomoci.

 

 

 

p1070374.jpg

 

 

Musely sladit týmovou spolupráci na TÝMOVÝCH LYŽÍCH.

 

 

 

p1070400.jpg

 

 

Prokázat odvahu při sjetí po LANĚ z vysoké skály.

 

 

 

 

 

 


 

          Překonat nízké LANOVÉ PŘEKÁŽKY.

p1070411.jpg

 

Trochu se zapotily a umazaly v příkrých svazích ROKLE, kde hledaly nápovědy pro vyřešení hlavolamů.

 

 

Na stanovišti RYBNÍK zase lovily indicie k heslu přímo z rybníka.

p1070417.jpg

 

     

     Díky Klubu vojenské historie Doksy si děti prohlédly dokeský bunkr i s výkladem historie, což v den českého státního svátku - památky zavraždění svatého Václava, bylo příhodně tématické.

     Celý den proběhl v pohodové přátelské atmosféře, počasí i sluníčko se na nás smálo, děti byly šikovné a doufám, že si den užily a něco se i přiučily.

     Akce byla pojata jako nesoutěžní, diplom a malou odměnu dostaly všechny děti, medajlemi jsme ocenily nejlepší výkony a také třeba nejužitečnější členy týmu.

Fotky ve fotoalbu.

Video od Jirky ZDE.
Šárka