Jdi na obsah Jdi na menu
 


Taneční soustředění KOST

31. 10. 2010

     Na období říjnových podzimních prázdnin jsme měli naplánovanou netradiční mimořádnou akci. A to taneční soustředění na tajuplném hradu Kost v Českém ráji. Na akci s námi spolupracoval taneční mistr pan Václav Dudkovec, který vedl všechny taneční tréninky. Děti udělaly velký pokrok na tanečním poli - zvládly základní kroky a jednoduché figury do tanců JIVE, CHA-CHA, polka, valčík, naučily se několik dalších tanců na odreagování jako třeba Letkis nebo "ptáčka", country tance, učily se cvičit a hýbat se do rytmu.

p1030982.jpg
     Byli jsme ubytováni v historickém hotelu Helikar, který leží 100m od hradu Kost. Hotel má taneční sál, kde 13 dětí absolvovalo 8 tanečních lekcí a další posilovací a strečinková cvičení. Nevynechali jsme ani ranní rozcvičky a zbyl čas i na dva výlety.
     Počasí nám přálo. Kalendářní datum kolem 28. října by možná leckoho odradilo, ale my jsme měli po celou dobu nádherné sluníčko, teploty kolem 10 st. C.

 

p1030996.jpg

     Na prohlídce hradu Kost jsme absolvovali trasu "Mučírna + černá kuchyně". Největší úspěch ale měla "šeptací úžlabina" ve vstupních dveřích do hradní kaple. Na jedné straně dveří jste šeptali do žlábku ve zdi a na opačném konci Vás mohl někdo slyšet naprosto čistě, jako kdyby jste mu šeptali do ucha. Tady jsme strávili notnou chvíli, než si všichni zašeptali....

     Druhý výlet byla asi 8 km dlouhá pěší vycházka údolím Plakánek. Cestou jsme viděli také mlýn Doroty Máchalové, který si zahrál v pohádce S čerty nejsou žerty. Film se točil také na hradě Kost a děti poznávaly místa kde se točilo.

     Poslední místo které jsme navštívili bylo skalní obydlí zvané Barborky, kde prý kdysi přebývaly jakési ženy a dívky.

 

Fotky jsou ve fotoalbu.
Video z akce je na: http://www.youtube.com/watch?v=rQvhqVDQndg

Šárka