Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Zbraslavice

23. 7. 2013

   Každoroční letní kondiční soustředění letos proběhlo v duchu velkých veder. Celý týden bylo nádherné počasí, slunečno, s teplotami i nad 35 st. C. Program jsme se snažili přizpůsobit těmto horkům, ale s tím, aby sportovní program byl splněn. 
   
p1000397.jpg   Ve středisku Zbraslavice, kde jsme letos byli, je rybník, kde jsme trávili ty nejteplejší části dne. Tréninky byly buď v tělocvičně, nebo venku na některém z hřišť a trávě.
   Děti zvládly tréninky florbalu, basketbalu, softbalu, atletiky, kondičky a posilování, jógy a strečinku, jezdili jsme na nafukovacích kajacích, hledali jsme poklad, lezli jsme na lanových překážkách v TARZAN parku, orientační závod byl na konci soustředění, koupali jsme se v rybníku, byli jsme na 2 výletech, měli jsme táborák s buřty a kytarou (bohužel bez kytaristy.. :-)
   Soustředění se zúčastnilo 16 dětí a všichni trenéři z SKK, s kterými se děti potkávaji v průběhu roku. Hned v začátku soustředění nám bohužel odjely 2 děti ze zdravotních důvodů.

   Celé soustředění bylo velmi aktivní, parta dětí byla výborná. Moc děkuji všem trenérům a dětem za bezproblémový průběh soustředění, za super partu a "srandu" co jsme zažili.
   Doufám, že se dětem pobyt líbil. Přálo nám i počasí. Středisko je velmi pěkné, ubytování jsme měli také moc hezké, je zde výběr sportovišť a tělocvičen. Slabinou byla tak trochu kuchyně, což jsme pak diskutovali s vedoucím střediska a na příští rok jsme vznesli svoje připomínky, kterým prý vyhoví (málo zeleniny, jednotvárné snídaně).

   Na tomto soustředění s námi byly také děti, které letos v SKK končí. Je jim už 12 let a vyrážejí dál do sportovního světa pokračovat v některém ze sportů. Při závěrečném vyhlášení výsledků jsme se s nimi rozloučili a popřáli jim hodně štěstí. Byli to výborní a správní kluci a holky a bude se nám po nich stýskat...

VÝSLEDKY:

   Bodování pořádku:
nejlepší úklid a 70 bodů měli Kája Schoppel, Adéla Petrusová, Anička Vobořílová
69 bodů pak měli Žaneta Procházková a Náťa Beroušková. Ostatní děli pak ztrácely pár bodů, ale celkově jsme s pořádkem a úklidem byli spokojení.
p1000355.jpg

 

 

 Vítězové v bodování pořádku:
 Kája, Adéla, Anička  
 Žaneta a Natálka
 

 

Celým soustředěním procházela celotáborová WESTERN hra, tady jsou konečné výsledky:

1. Anna vobořilová, 831 bodů (našla 2 jokery!, nejlepší v hodu míčkem do dálky, nejrychlejší běžkyně, vítěz úklidu)
2. David Bejček, 784 bodů (našel 1 jokera, vynikající běžec a střelec)
3. Lukáš Cibulka, 779 bodů (našel těžkého jokera, vynikající střelec ze vzduchovky a lezec na lanech)
4. Martin Černík, 757 bodů (našel jokera, vynikající lana)
5.-6. Žaneta Procházková (absolutně nejlepší odpal v softbalu, našla také jednoho jokera, bohužel děsná střelkyně ze vzduchovky:-)
         Karel Schoppel, (vynikající úklid a střelba, nejmladší z dětí), oba shodně 745 bodů
7. Tomáš Bejček, 723 bodů (vynikající sedy-lehy 63/1 min., bohužel měl vysoký bodový hendikep v soutěži díky věku - byl nejstarším účastníkem)
8. Vašek Michl, 722 bodů (našel 1 jokera, diskžokej, výborný lezec na lanech, organizátor skupiny při hledání pokladu)
9. Adéla Petrusová, 716 bodů (vítěz bodování úklidu, bohužel příšerná střelkyně)
10. Veronika Týmalová, 714 bodů (výborné sedy-lehy)
11. Natálie Beroušková, 709 bodů (výborný hod míčkem)
12. Štěpán Chaloupka, 700 bodů (nejvytrvalejší bojovník na lanech, skvělý kamarád a pomocník v časech nouze)
13. Vojta Manda, 675 bodů (slušné sedy-lehy, diskžokej, velmi platný člen skupiny při hledání pokladu, jediný kytarista co nám něco trochu zahrál...)
14. Kateřina Pešková, 644 bodů (dokázala se hodně překonat a nevzdat to na lanech!, 2. nejlepší čas z holek v orienťáku,  bohužel měla velký bodový hendikep v soutěži díky věku - jedna z nejstarších dětí)

p1000377.jpg

 

 

 Vítězové celotáborové WESTERN hry:

 Anička, David a Lukáš

 

 

 

 

 

 



Fotky jsou ve fotoalbu.
Krátký film ZDE:


Šárka
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Jak jsme se měli den po dni si můžete zpětně přečist dál:

2.8.2013
   Dnes dopoledne jsme zašli s dětmi do Zbraslavic na vycházku, jinak vše probíhalo v duchu příprav odpoledního orientačního závodu. Večer pak proběhlo slavnostní vyhlášení celkových výsledků WESTERN celotáborové hry.
   Na trati orienťáku, dlouhé asi 3 km, děti procházely několika stanovišti, trať byla fáborkovaná volným lesním terénem. Děti vše zvládly, všichni našli cestu zpět a úspěšně splnili tyto zadané úkoly:
- střelba ze vzduchovky, určení azimutu podle buzoly, plazení, válení klády, prolézání žebříku, přechod bažiny, hod na cíl, přitahování otepi, lanová překážka, mimo tyto stanoviště tam byly ještě 2 stanoviště jen s razítkem.
   
Celkové pořadí orientačního závodu (čas):
1. Anna Vobořilová 20:00
2. Vašek Michl  22:23
3. David Bejček  23:48
4. Tomáš Bejček  24:45
5. Lukáš Cibulka  27:56
6. Vojta Manda  28:17
7. Štěpán Chaloupka  29:14
8. Martin Černík  29:58
9. Káťa Pešková  30:56
10. Adéla Petrusová  31:02
11. Žaneta Procházková  32:20
12. Verča Týmalová  32:28
13. Kája Schoppel 35:41
14. Natálka Beroušková  41:43

p1000306.jpg

 

 

 

 

 


p1000333.jpg

 

 

 

 

 



1.8.2013
    Dnes dopoledne trénink basketbalu s Damienem, odpoledne atletická kondička a hry s Šárkou. Večer strečink a po večeři jsme si udělali táborák. Koupili jsme ve Zbraslavicích špekáčky, ale nejvíc na opékání chtěly děti stejně suché rohlíky.
  Dnes ráno před snídaní jsme měli návštěvu jednoho rodiče. Tatínek Lukáše se na něho přiletěl podívat letadlem :-)   Ve Zbraslavicích je letiště. Přivezl mu kovbojský klobouk a na rozloučenou nad námi zakroužil a zamával křídly než odletěl zpět.
   Zítra máme poslední celý den, strašně to letí... Čeká nás orientační závod a večer vyhlášení celkových výsledků.
Šárka 

p1000277.jpg

 

 

 

 

 

 


31.7.2013
   Dnešní  dopoledne bylo ve znamení TARZAN PARKU. Ve středisku je krásný lanový park. Postupně ho zdolaly všechny děti, většina po nejdelší nejobtížnější trase. Kupodivu s trasou měli větší problémy někteří trenéři než děti :-)
   Dneska jsme pak ještě trénovali florbal, zahráli jsme si softbal děti proti trenérům, večerní strečink jsme zvládli v tanečním rytmu, což se pak strhlo ve velkou Quenovskou diskotéku pod taktovkou Vaška a Vojty.
   Ještě jsem si vzpoměla na jeden geg z cesty za pokladem, který jsme hledali někdy převčírem: V lese, úkol zněl: Postavte z kamenů a klacků slovo NANUK. Tomáš B.: "Tady žádný nejsou..."
   Ve středisku běží nějaký bacil, jednodenní teplota s nevolnostmi. Naše děti jsou zatím v pořádku, jen trochu únava pracuje.
   Je tady úplně skvělá parta, všichni jsou skvělí, zábavní, sportují na 100%, s  chováním žádné potíže ani s ničím jiným. Možná už se některým stýská... 
Šárka

p1000170.jpg

 

 

 

 

 

 

30.7.2013
   Dnes jsme jeli na celodenní výlet do Kutné Hory. Na nádraží jsme se rozloučili s Luckou, která odjížděla dál na svoji dovolenou (na čopr motorce) a čekalo ji 200 km.
   Do Kutné Hory jsme došli krásnou procházkou asi 8,5 km údolím potoka Vrchlice. Byli jsme v chrámu sv. Barbory, chtěli jsme do podzemí, ale to jsme se tedy nechytli, protože se tam musí objednávat dopředu. Potom jak děti chtěly - šly bud do Muzea strašidel nebo do cukrárny :-)
   Zpátky jsme dojeli zase vláčkem. 
Šárka
p1000150.jpg

 

 

 

 

 

 


29.7.2013
2 krásné horké dny :-)
 V neděli jsme trénovali florbal, odpolední program jsme přizpůsobili vedrům. Koupání v rybníku, vodní hry a kajaky se dětem moc líbily. Ze zdravotních důvodů odjely 2 děti, ale dle telefonátů s rodiči jsou již v pohodě.
   Dohráli jsme celotáborovou hru díky velkému nadšení dětí, ale s tím si hravě poradíme
:-) Přidáme další ukryté schránky. 
   Dnes ráno kruhový trénink, koupání v rybníku, trénink softbalu, večerní jóga...
Večer ukrutná bouřka. Zítra nás čeká celodenní výlet do Kutné Hory, tak dobrou noc...
Šárka

p1000066.jpg
 

 

 

 

 

 

p1000090.jpg

 

 

 

 

 

 

p1000038.jpg

 

 

 

 

 

 


27.7.2013
Dojeli jsme úplně v pořádku, ubytování v pohodě, bydlení je moc hezké.
Dneska jsme zvládli basketbalový trénink v tělocvičně, koupání v rybníku a podvečerní jógu.
   Zahájili jsme celotáborovou WESTERN hru. Princip je hledání skrytých schránek s fotkami trenérů, schránky jsou obodované a budou se počítat do celé hry, kam patří sportovní soutěže a také úklid. Rozdány první pohledy.
Šárka

p1000037.jpg

 

 

 

 

 

 


p1000036.jpg

 

 

 

 

 

 

23.7.2013
Odjezd na soustředění je v sobotu 27.7.2013 od Sletiště v 9,00 hodin.
Návrat bude další sobotu 3.8. kolem 12,00 hodn zase ke Sletišti.
Info v mailu.
Šárka